Week 11

En al weer is er een week voorbij, weer een week korter op het seizoen. Onduidelijk is of we over 14 dagen “gewoon” gaan starten. Gewoon tussen aanhalingstekens omdat inkorven met coronaprotocollen natuurlijk niet als normaal voelt. Laten we blij zijn met wat wel kan deze tijd. Ons clubgebouw staat er weer klaar voor, de hoklijsten en entlijsten stromen binnen bij het secretariaat (hier dus 😉 ). De klok staat ook klaar met zelfs het vliegprogramma al geladen. Daar zal het niet aan liggen 🙂 verder groeien de jongen mooi op. Deze week voor het eerst de 2 jongen die al eerder geboren werden los gehad. Dat was geen succes te noemen. ’s avonds was het hok leeg en dat bleef tot de volgende middag zo. Toen kam er een van de jongen uit zich zelf terug. Toch knap!

Verder is het erg rustig en wachten we maar op wat komen gaat. Gestart zijn we deze week ook met het loslaten van de oude duiven. Met name de programmaduiven en de duiven van hok 1, grotendeels jaarlingen voor de fond. We zijn op dit moment 2 duiven verloren, waarschijnlijk aan de roofvogel. Hopelijk blijft het verder rustig.

Ook doen we de laatste jaren af en toe mee met eenhoksraces. Dat wil zeggen met een vriendengroep zenden we een team duiven naar het buitenland en dan volgen we het op internet :). We doen dat meestal met onze vriendgroep. Meestal zijn dat Berry Bakker, Rik Doldersum en ik dus (Edwin). We hebben ook al meegedaan aan de Algarve Golden Race. Dan is ons team groter en we hopen daar dan ook nog weer eens naar toe te kunnen gaan als de finale plaats vind. Dit jaar hebben we meegedaan met 6 duiven aan de Winterrace in Sevilla. Daar hebben er 2 van aan de vluchten deelgenomen waar van 1 op de finale. een race van 520 kilometer. Deze duif vloog heel knap een 9e in deze finale. Dit was een duif gekweekt door Berry uit een rechtstreekse van de Familie Eijerkamp en een rechtstreekse duif van Bennie van Dijk. Deze duif mag nog een keer mee op de Superfinale van 620 kilometer. Dat word ook weer Spannend. Verder gaan we nog deelnemen aan de eenhoksrace in Slovenië deze word voor de 1e keer georganiseerd en dat lijkt goed aan te slaan. En met het grote Team Twente aan de Golden Algarve Race

Link naar de Sevilla Winterrace

Info over de Eenhoksrace in Slovenië

Link naar deze race

Eén antwoord op “Week 11”

  1. Hoi leuk stukje….succes in Slovenië… ik hoop dat jullie concurrentie van ons krijgen daar.. groeten gert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *