week 19 ( Het weer blijft bar en boos…)

Deze week stond er een wedvlucht vanaf Peronne op het programma. Deze vlucht zou op vrijdagavond ingekorfd worden in verband met Hemelvaart. Normaal gesproken is onze afdeling geen voorstander van midfondvluchten met een dergelijke afstand. Helemaal niet toen vanuit het NPO bestuur het bericht het bericht kwam dat we niet in Peronne mochten lossen maar op de oost lijn moesten lossen. Ondanks dat daar stations liggen met een vergelijkbare afstand hebben deze over de weg veel meer kilometers en dus ook aanrijtijden. Ik, als convoyeur onderstreep daarin de mening van onze afdeling dan ook ten zeerste. Onze mening is dan ook dat duiven minimaal 2 uur op een losplaats aanwezig moeten zijn voordat tot lossing kan worden overgegaan. Onze ervaring is dat duiven dan veel beter drinken en zich ook kunnen oriënteren.

Echter vrijdagochtend kwam het advies binnen van ons vernieuwde IWB om de vluchten in verband met de zeer slechte vooruitzichten voor zowel zaterdag als zondag te annuleren. Dit is door onze afdeling overgenomen. Voor ons is het met name vervelend dat we deze kilometers nog graag hadden willen spelen voor onze fondduiven in voorbereiding op Limoges maar helaas het weer werkt niet mee. We hadden gehoopt op een door de weekse africhting maar helaas blijft het weer te onstabiel om dit te kunnen organiseren.

In tegenstelling tot andere liefhebbers hebben wij er niet voor gekozen om ze toch zelf weg te brengen maar hebben we gewoon de doordeweekse trainingen doorgevoerd in het weekend. Hopen dat het weer zich eind deze week weer verbeterd. Deze week staan namelijk 2 vluchten op het programma namelijk de 1e dagfond vanaf Sermaisses, voor ons een nieuw station (562 kilometer) en de een-na-laatste vitessevlucht vanaf Arlon (317 kilometer) Dus iedereen maar weer Succes gewenst!!!

Het is een mooie ruime losplaats in Arlon (foto 2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *