Week 2 ( Een nieuwe start)

Zo na een paar weekjes niet geschreven te hebben nu dan weer een kort weekstukje. Er was eigenlijk ook niet veel te melden. Alles zat weer dicht in Lockdown. Het is goed te merken dat dit instrument steeds moeilijker in te zetten is. Het duurt dan ook te lang. Een mens is een sociaal wezen. En wij duivenliefhebbers missen ook de sociale kanten van onze sport. Het mooie van duiven is ook het bij elkaar zitten en slap ouwehoeren over de duiven en aanverwante zaken. Zo hadden wij wekelijk op zaterdag rond half 6 in ons clubgebouw een klein groepje van een 6 a 7 man waarmee we gezellig kaarten en vaak als afsluiting een portie patat en een snack als avondmaaltijd nuttigden. Wat kun je zulke kleine dingen missen! Laten we hopen dat er snel meer kan. Het is namelijk vooral in de grensregio’s moeilijk te vatten dat nog geen 5 kilometer verderop wel de horeca open is…

Op het duivengebied is het nog wat rustig. Er zijn een paar koppeltjes bijeengezet waar we graag wat meer jongen van willen hebben. Ook zijn er al een groot aantal bonnen en late jongen van ons verkocht. 19 verenigingen en goede doelen zijn daarmee ondersteund. Eigenlijk te gek maar goed, We hebben het allemaal nodig en als we op deze manier een steentje bij kunnen dragen is het prima. Alleen nee zeggen is niet altijd makkelijk maar soms moet het gewoon. Aan de andere kant horen wij gelukkig ook niet vaak nee als wij vragen. Dat is dan ook wel weer fijn.

De duiven zijn vanmorgen weer in bad gegaan en dat doen ze graag. De jaarwisseling is eigenlijk altijd wel een keerpunt. Dan ga je langzaam weer richting het vliegseizoen. Als het dan ook weer mooi weer word dan krijg je er ook echt weer zin aan. Met frisse moed naar het seizoen 2022! We beginnen dit jaar iets later d.w.z. half april. Dus we hebben nog wel even maar toch het is ook zo weer zo ver.

Fijn weekend en tot de volgende keer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *