Week 21 Op naar Limoges…

Het is al weer enige tijd geleden dat ik een stukje geschreven heb. iets met gebrek aan inspiratie en zo. Er was over Week 19 en 20 ook nog niet zoveel nieuws te melden. Toch blikken we er even op ter terug. Week 19 korfden we in voor de 1e midfondvlucht van het jaar. Deze werd vervlogen vanaf Dizy la Gros. De Heerkesduivin was het 1e op de 23e plek. Verder hadden we 9 van de 24 gezette duiven in de prijzen.

In week 20 was de 2e midfondvlucht. Deze werd vervlogen vanaf Chalons en Champagne. Omdat we Vrijdagavond ook konden korven voor een trainingvlucht vanaf Tienen 220 km kozen we er voor om alleen de snelheidduiven mee te doen. Dit werd een zware vlucht. Hier begonnen we met de 18e plek voor onze goede duivin de 884. maar met maar 4 duiven op de uitslag waren we uiteraard niet tevreden.

In week 21 hadden we 2 vluchten op het programma staan. Gezien het zware verloop van de vorige week hebben we er voor gekozen om op de dagfond alleen fondjaarlingen te korven om ervaring op te doen. In de vereniging deden we dan ook niet mee voor de prijzen. Op een voor ons teruggekeerde klassieke losplaats Charleville Mezieres hadden we er 17 ingezet waarvan er 6 prijs vlogen. Iets beter maar nog niet genoeg… De 1e duif daarentegen vloog echt kop. Bennie van Dijk klopte ons nog net maar we hadden met onze 2e plaats in de vereniging ook een 9e plek in de afdeling! Het was wederom de 884 een echte topduif!

Dinsdag moeten we inkorven voor Limoges. Kijken of ze er klaar voor zijn. Gezien de zware vluchten is de voorbereiding anders dan anders maar laten we hopen dat het afdoende is! Alle deelnemers alvast succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *