Week 48

Het is al weer enige tijd geleden dat we een stukje geschreven hebben voor onze site. De reden is eenvoudig, het rustige seizoen is nu ook echt het rustige seizoen. De gevreesde ziekte Covid-19 heeft de hele wereld in zijn greep. Doen we dan helemaal niets? nee dat is ook niet waar. Zoals velen van u misschien weten waren we niet tevreden over de invliegopeningen in het dak van de ren. Er misten geregeld een groot aantal duiven en daar waren we eigenlijk wel enorm zat van. We hebben dan nu ook invliegkleppen voor aan de rennen zitten waaronder straks de Benzing PLB 765 antennes onder kunnen. We kiezen er voor om na 20 jaar Unikon over te stappen naar de BENZING M3.

Verder nog bezig geweest om de omschrijvingen van de bonnen voor de vereniging af te maken. Dit is inmiddels aangeleverd bij www.duiven.net waar deze verkoop op 16 december zal starten om u een mooie impressie te geven van de mooie schenkingen die onze vereniging mocht ontvangen hebben we een filmpje gemaakt welke u hieronder kunt vinden, het zijn er 36 geworden, hiermee wijken we wel iets af van de lijn die we al jaren volgen, normaal altijd ongeveer 30, maar in deze tijd waar we geen inkomsten kunnen genereren hebben we hier toch voor gekozen. Echter zie ik ook verkopen op internet waar gigantische verkopen aangekondigd worden met soms wel 200 bonnen, Ik heb daar een dubbel gevoel bij. Aan de ene kant knap dat verenigingen dat voor elkaar krijgen maar aan de andere kant zit er ook een schaduwzijde aan. Het is namelijk zo dat we met veel verenigingen op dezelfde wijze bij de kampioenen en prominenten vragen om een bon. en verenigingen die er meer dan 200 aanbieden zorgen er ook voor dat die ene kampioen net aan een andere vereniging nu geen bon kan schenken die er normaal ook maar 20 heeft bijvoorbeeld. En dan hoor ik sommigen zeggen.. schenken is niet verplicht. Dat klopt natuurlijk maar vaak hebben de schenkers ook niet het aantal in de gaten. denk dat menige schenker zich nog wel keer bedenkt als gezegd word wij hebben er nog maar 90 wil jij er ook nog een schenken? Nu zal dat voor een goed doel anders liggen dan voor een vereniging maar toch…

Filmpje met de schenkers van P.V. de Stormvogels Sibculo

Genoeg hierover zelf nog een aantal bonnen en late jongen geschonken. Op dit moment staan er nog drie te koop.

een laat jong bij de Luchtbode Vriezenveen deze loopt af op 4 december

een bon voor jonge duif op Toppigeons bij de Jeugdcommissie van Brabant loopt af op 1 december

en dan staat er nog een bon op www.duiven.net bij de vereniging P.V. Ingen deel 1 loopt af op 12 december

U kunt op de naam van de organisatie klikken om naar de betreffende verkoop te gaan.

Gisteren ook nog even bij de top fotograaf Martin Kwakernaat geweest. hij had nog de ingelijste foto’s van Amazing Lotte en de Collage liggen. Ik was er nog niet aan toegekomen om die op te halen. Was weer even gezellig bijkletsen.

Verder heb ik nog gekeken naar de vergaderingen van de Afdeling 9 en de NPO via de livestream. Complimenten voor het inspringen op deze rare situatie.

Verder blijf allemaal gezond!

Eén antwoord op “Week 48”

  1. Goede morgen , melkers uit Sibculo normaal nogal druk maar dacht dit ga ik eens even bekijken . en de info is weer top leuk om op afstand wat info te vergaren in deze moeilijke tijd, hopelijk komt het goed, jullie verder veel succes en straks bij de verkoop een beetje compensatie succes , Karel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *