Week 49 ( we gaan al aardig richting het einde van het jaar…)

En dan is het alweer 12 december en is het jaar 2021 al weer bijna voorbij. Ook dit jaar is weer voorbij gevlogen. We zijn net als vorig jaar gestart met de Covid-protocollen. Dit was niet altijd even leuk maar zorgde er wel voor dat we onze sport konden blijven beoefenen met weinig tot geen gezondheidsrisico’s. Later in het jaar mochten we zelfs voor het eerst in de geschiedenis een terras openen bij ons lokaal met een heuze vergunning. Nog een paar weken later was het lokaal weer geopend en dat kon gelukkig zo blijven tot het einde van het seizoen. We hebben van het VNCC en de Afdeling nog een feestmiddag en een vergadering gehad dit was toch ook wel weer erg fijn.

We mogen dit jaar ook weer tevreden zijn over de prestaties op alle 4 vluchten die we deelgenomen hebben op de marathon wisten we wel een mooie vroege duif te pakken. We hadden er voor gekozen om St, Vincent en Dax over te slaan omdat we hier nog geen ervaren duiven voor hadden zitten. De doelstelling is om komend jaar alle NPO-marathonvluchten te spelen. Laten we hopen dat het allemaal gaat lukken.

Afgelopen vrijdag hebben we de duiven weer laten vaccineren tegen Paramixo. zodat we de jaarlijkse verplichte enting weer achter de rug hebben. Dit is altijd wel een hele klus maar dan heb je het ook weer voor elkaar. Tevens is dit weer een 1e stap in de voorbereiding naar het nieuwe vliegseizoen. We zien her en der de foto’s al weer voorbij komen op social media waar de 1e eieren al weer in de schaal liggen. Dat is aan ons niet besteed. Hier word nogwel minimaal een maand gewacht tot we gaan koppelen.

Gisteren nog even bij een sportvriend langs geweest om hem te helpen met het aansluiten van zijn nieuwe Benzing M3 systeem. Dit ging mooi vlotjes en hij was er ook erg blij mee. Laat seizoen 2022 maar komen zegtie! We zijn er tot op de dag van vandaag zeer content mee. Vooral het automatisch melden is een uitkomst en een ware toevoeging. Benzing blijft ontwikkelen en wereldwijd doen ze het ook erg goed!.

Wat wel zonde is dat we nu weer getergd worden door de pandemie. Het is onder huidige omstandigheden niet mogelijk onze jaarlijkse tentoonstelling te houden. We hebben gelukkig wel een 31 tal prachtige bonnen gekregen die we via www.duiven.net aanbieden vanavond om 20.00 gaat deze verkoop open. U kunt deze verkoop vinden door op onderstaande link te klikken.

Klik hier om naar de verkoop van De Stormvogels te gaan.

Wij hebben zelf een jong geschonken van onze 954 (4x prijs in 2021 van 4x spelen) en uit de 372 ( 3x prijs uit 3x spelen) Dus uit de betere duiven op het hok de vader was ook 2e duifkampioen in ons NIC achter zijn hokgenoot. Champ 45 en de moeder is zus van de Champ 45 en deze hadden we voorop van Limoges.

Stamboom van de door ons geschonken jonge duif voor de Stormvogels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *