Week 6 ( stapje voor stapje)

En nu zitten we alweer half februari. De trein gaat verder en verder. De oude fondduiven zaten nog steeds bij elkaar met de bakken op half maar die waren ook niet meer te houden dus hebben we de bakken geopend en de schalen weer geplaatst. Nu zitten er uiteraard wel een mooi aantal koppels waar we ook wel graag een paar jongen van willen dus het is prima zo. Het blijft een mooi gezicht om te zien hoe de duiven slepen met de tabaksstelen die we ruim ter beschikking stellen. Er schijnt toch steeds lastiger aan te komen zijn.

Verder hebben we een poging gedaan om de late jongen weer lost te laten. Er zaten 9 doffertjes apart en toen we ze binnen riepen waren er nog maar 8. Even kijken welke er ontbrak uiteraard. Natuurlijk een mooi blauw doffertje uit de Olympic super 022. De volgende ochtend zat hij toch weer in de ren. Wel een behoorlijke tik gehad van de Roofvogel. We wachten dus toch maar weer even met loslaten Het blijft een probleem om ze tijdig te kunnen laten trainen.

Voor de rest is er nog weinig nieuws te melden en hopelijk heeft iedereen een mooie kweek en verder een goed weekend gewenst

Duif was behoorlijk aangeslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *