Week 12 ( Koud he…)

Deze week had onze CC eigenlijk de 1e africhting gepland vanaf Eefde. Maar vanwege de slechte vooruitzichten met enorme lage temperaturen en stevige noordoostenwind is deze helaas afgelast. Volgende week maar eens kijken of Kalkar een goede optie is. We hebben zelf onze programmaduiven vorige week afgericht op Wierden en dat ging best mooi. Ze moesten wel even zoeken maar dat is vrij normaal voor de eerste keer in de mand dit jaar.

Ook zijn we naar de Classic geweest. Dat is een verkoop waar iedere liefhebber maximaal 2 jonge duiven kan schenken en die dan op een avond verkocht worden en gespeeld moeten worden in het werkgebied van Kring 1. Wij hebben er 2 geschonken en die zitten allebei op een tophok dus als ze overblijven…. hebben we goede hoop. We hebben er ook 3 gekocht. 2 2 van de familie Bruinenberg en een van Toon Roes. De familie Bruinenberg heeft er ook een gekocht en bij ons gestald en wel een van Bennie van Dijk. In het verleden hebben we beiden succes gehad met deze constructie maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De prijzenpot word bepaald door de opbrengst van de verkoop en daarvan is de verdeling 50% voor de koper en 50% voor de schenker. en de opbrengst was ruim boven verwachting.

De programmaduiven staan op weduwschap nu en dat betekend dus ook dat die jongen zijn afgezet. Een aantal hebben we zelf gehouden en ook de bonnenkopers die graag snelheid wouden zijn ook netjes behandeld toen hielden we er een 8-tal over die hebben we verloop onder liefhebbers in onze vereniging die zich daarvoor hadden opgegeven. Dit werd ook leuk ontvangen.

Afgelopen zondag samen met Hans Ekkel naar Losplaatsen wezen kijken in België en zelfs in Frankrijk. Het streven van het NPO is om alle afdelingen onder de afdeling te laten lossen dat zou betekenen dat wij dus grotendeels in Wallonië zouden moeten lossen. Hier is echter geen fatsoenlijke losplaats te vinden waar wij met onze konvooien terecht kunnen. ook onze bezoek van zondag heeft nog niet concreet wat opgeleverd wel wat mogelijkheden maar dan moet er eerst nog behoorlijk wat water door de zee. Je komt van alles tegen. Losplaatsen met hoge zandwallen er om heen, Betonblokken en slagbomen met grote sloten, privéterreinen etc. etc. Het is niet zo makkelijk als het lijkt.

Allemaal veel succes gewenst de komende weken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *