Week 15 (Het spel is weer op de wagen..)

Deze week is het dan eindelijk weer begonnen en ook het weer zat redelijk mee. De temperatuur was redelijk tot goed voor de tijd van het jaar. De Noordoostenwind maakte het wel wat pittig voor de starters. Gelukkig had onze CC de mogelijkheid om maandag in te korven voor een africhting vanaf Eefde (43 km) daar hebben we onze programmaduiven en de oude fondduiven naar toe gehad. De duiven zijn over de hele dag door gedruppeld maar hebben mooi geleerd. Vrijdagavond konden we weer aan de bak. 32 programma duiven gespeeld onder de naam E. Wiersma en we hadden 60 fondduiven mee. Het was wederom een pittig vluchtje vanaf Boxmeer (103 km) officieel een africhting maar we hebben allemaal geklokt in de vereniging en daar 1100 eieren vervlogen. Wij hadden er in totaal 95 meer dan voldoende.

De 285 liet zich als eerste afvlaggen (5e plaats tegen 599 duiven) op de voet gevolg door jaarling 144 (7e) die zich ook als jonge duif al redelijk liet zien. Deze komt uit 2 rechtstreekse van Bennie van Dijk. De vader won de Classic in Kring 1 (2019) voor de familie Bruinenberg. Vorig najaar is dit koppel naar Glanerbrug vertrokken om daar voor nageslacht te zorgen. Onze 3e duif was de de oude baas de 240 die al de nodige prijsjes bij elkaar gevlogen heeft.

De avond werd feestelijk afgesloten met een leuk buffetje van De Pyramiden uit Westerhaar. Dit in plaats van de jaarlijkse feestavond. Tevens aandacht geschonken aan de vorige penningmeester Jan de Jager die naar bijna 20 jaar het bestuur verlaten heeft en aan zijn zoon John die inmiddels al weer 25 jaar lid is van onze vereniging. Volgende week gaan we dan starten met de Vitesse met een vlucht vanaf Weert (150Km)

Lossing van onze duiven afgelopen Zaterdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *