Week 29, Een pittige week voor de jonge duiven

Zoals vorige week al beschreven hebben we niet deelgenomen aan Chateauroux. De enige vlucht voor de oude duiven zal dan ook Bergerac Zijn. Wel hebben we deelgenomen aan de 3e jonge duivenvlucht vanaf Weert. Maar daarover later meer. Deze week kregen we nog een leuk telefoontje en mailtje dat onze 004 (nog op het appel ontbrekend van Chalons en Champagne) geland was op een bootje op de Beulakkerwijde. Waarschijnlijk wou de 004 bij de marine of overwoog hij een carrièreswitch als meeuw? Altijd mooi dat mensen die geen duiven hebben toch onze duiven weten op te geven!

De 004 ging de boot in

Dezelfde dag de duif ophalen ging niet omdat de boot aangemeerd lag op een eilandje waar je dus niet met de auto kon komen. Dus maakten we een afspraak om de duif de volgende dag op te pikken ergens bij Zwartsluis. Echter vroeg in de ochtend kreeg ik al een appje dat de schipper de duif aan een collega schipper had meegegeven uit Dedemsvaart en daar hebben we de duif opgehaald altijd leuk!

Terugkomend op de jonge duivenvlucht vanaf Weert, Dit bleek alweer een taaie vlucht te zijn waar we het gelukkig heel behoorlijk hebben afgebracht. We behaalden met de 130 een hele mooie 2e plek in de vereniging, de 241 (Uit zelfde koppel als Boxmeer, 961 en de 884) een mooie 15e plaats. de 160, 604, en de 190 behaalden plaats 18 tot 20. de 190 staat op dit moment nog 3e in de vereniging met 3 prijzen. Op zich nog geluk gehad met de 1e duif want deze kwam in koppel van 3 vergezeld door een Havik!. Gelukkig ging de 1e wel direct binnen en later volgden nummer 2 en 3 ook wel. Als een steen vielen ze! In de kring draaien we er 19 van de 42 in de prijzen! Op naar volgend weekend!! Allemaal veel succes!!

Lossing Weert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *