Week 30 ( en ja hoor weer zit het weer niet mee…)

Het is met het seizoen wel hoor, nu op Bergerac en de natour na, het seizoen met de oude duiven er op zit kunnen we ons richten op een voor velen ook al desastreus seizoen met de jonge duiven. Hier hebben we nog een mooi ploegje in de strijd. We hadden er 39 in de strijd voor een wedvlucht vanaf het Belgische Tongeren welke op zaterdag zou plaats vinden. Zou, want woensdag aan het eind van de middag werd door de afdeling op zeer dringend advies van het IWB besloten om op donderdagavond in te korven en te lossen op vrijdag. Dit was een moeilijk besluit omdat je ook te maken hebt met liefhebbers die nog werken en niet altijd makkelijk wat kunnen regelen. Het voordeel was dat het wel op tijd bekend was. Ook voor de vervoerder is het natuurlijk niet altijd makkelijk om zo te switchen ook die hebben natuurlijk te maken met planning van de Chauffeurs en dat bleek ook wel in sommige andere afdelingen waar het gewoon niet lukte. Gelukkig hier wel.

Duivenwagens klaar voor de start in Tongeren

Aangezien ik zelf ook mee zou gaan naar de lossing moest ik zelf ook wat regelen maar dat is gelukkig goed gekomen. zo gingen we donderdagavond op pad naar een station waar we een aantal jaren geleden regelmatig kwamen maar nu al poosje niet meer geweest waren en dat bleek we kwamen nu van de andere kant aanrijden van wat toen een doodlopende weg was. dat was dus niet meer zo. Echter het was er erg rustig en dus konden we vrijdag daar onder prima omstandigheden lossen. Critici vonden het wat aan de late kant echter die zaten dan ook vooral in de kop van onze afdeling, daar waar er nagenoeg geen bewolking was echter verderop in de afdeling moesten ook nog duiven vallen en daar duurde het lang voordat het acceptabel was. 100% is het op de achterhand niet geworden. Maar de bewolking i.c.m. broeierig weer lag zaterdag wel boven het zuiden van Nederland en in Tongeren dus goed besluit geweest.

Onze eerst aankomende duif was goed voor de 11e plek in de vereniging. Net niet meer bij de 1e 10 maar goed we mogen tevreden zijn Dit was de 160 deze was vorige week onze 3e duif dus ook niet gek op plaats 14 klokten we onze 2e duif de 103 dit is een duif uit onze fondduiven met prachtige afstamming. onze 3e duif, de 167 behaalde de 36e plek ook dit is een duif uit onze fondstam.

Wat ook erg vervelend was om te horen dat een duivenvriend van ons een aantal mooie vroege duiven had van Marseille maar dat het digitale uurwerk van zijn elektronisch systeem het begeven had. Doodzonde maar je kunt er niets mee. Het blijft electronica. De duiven zijn er niet minder om maar je mist natuurlijk wel de erkening. Van deze kant is die er zeker!

Nu de focus nog op Bergerac. Deze duiven zijn mee geweest naar Boxmeer op dinsdag, deze mogelijkheid was geboden om alsnog in te kunnen stappen met de jonge duiven maar ook mochten er oude duiven mee om ritme te houden of zoals in ons geval de Bergeracduiven. Dit was een hele mooie vlucht waar in de duiven binnen 20 minuten allemaal weer in het hok zaten. Allemaal een fijne zondag gewenst en succes op de komende vluchten!!

Lossing Tongeren vrijdag 22-7-2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *