Week 31 ( Het is een nacht…)

Het is een nacht zoals je alleen in films ziet… Dat was eigenlijk wel wat we deze week mee hadden gemaakt. Vrijdagmiddag om 14.00 werd het Nationaal Concours Bergerac gelost op een vervangende losplaats in de buurt van Libourne. Vanwege de harde aantrekkende zuidwestenwind werd wel rekening gehouden met nachtelijke aankomsten. Dit was best spannend. Temeer om dat wij nog nooit in de nacht een duif geklokt hadden. Wel vroeg in de ochtend zodat dus wel doorgevlogen moest zijn. Na een onrustige korte slaap zag pa dat Benno Kastelein en Rick ter Morsche al geklokt hadden! Dus zaten wij ook al om een uur of 2 achter het huis. Iets over half 3 hoorden wij iets fladderen….. Zou het? JAAAA om 2.39.04 viel de 19-479 op de klep!

Deze geweldige duivin is een volle zus van de helaas verloren gegaan Amazing Lotte. Deze vloog ook als jaarling al 2 prijzen van 2x zetten. We klokten hiermee voor de 2e keer dit seizoen een 1e plaats in het NIC tegen 43 andere deelnemers! In de VNCC zal het een 8e plaats worden. in de afdeling 9 een 7e plek. Hier zijn we dan ook erg blij mee. onze 2e duif was onze 1e getekende de 045 zoon Olympic 022 die met de 12e plek in het NIC zijn 4e prijs dit jaar vloog! Hij werd hiermee dan ook kampioensduif in het NIC. in totaal zijn we 8e geworden onaangewezen en 5e aangewezen (St.Vincent en Dax niet gespeeld). Als 3e duif klokten we de 954 die eveneens zijn 4e prijs vloog! (15e in het NIC)

Duifkampioenen NIC de Stormvogels

Kampioenen NIC de Stormvogels

Uitslag Bergerac NIC de Stormvogels

Uiteindelijk vlogen 10 van de 25 door ons gezette duiven prijs en daar zijn we erg tevreden mee. Mooi was ook te zien hoe Robin Bakhuis ook weer de ene naar de andere duif in de nacht pakte. Veelal wel weer uit zijn superkoppel De Wiersma X Dochter Mister Gijs) Bijzonder hoeveel goede duiven daar al uit komen!

Met de jonge duiven ging het wel weer aardig ware het niet dat de hele vlucht een verregend beeld gaf. Ze kwamen op zich wel aardig goed naar huis, maar ze hoefden niet in bad zeg maar 🙂 We behaalden nog wel weer de 10e plek met de 204 en de 113 vloog een 35e plek. uiteindelijk hadden we 8 van de 35 gezette jongen in de prijzen vanaf Bierges

De 478 “Lotte 2” kort naar thuiskomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *