Week 29 (Oude duivenseizoen bijna ten einde)

Afgelopen weekend stond de op een-na-laatste Marathonvlucht van dit jaar gepland en wel vanaf Bordeaux. Vanwege heftige bosbranden in die regio is deze vlucht gewijzigd in het bij de ZLU-spelers wel bekend in de oren klinkende Agen. Hoewel de losplaats van de de ZLU wel afwijkt maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd een zware vlucht die onder tropische omstandigheden werd ingekorfd. De duiven konden dit gelukkig wel goed verteren want ze kwamen eigenlijk behoorlijk goed thuis. Onze eerste duif was de 992 die hiermee een keurige 45e plek behaalde in de Afdeling (7e in het NIC.) uiteindelijk wisten 5 van de 8 gezette duiven zich in de prijzen te klasseren. Ook stond voor de programmaduiven de laatste dagfondvlucht op het programma vanaf Issoudun. Hier kunnen we kort over zijn. Dit was voor ons geen succes. De volgende dag kwamen ze allemaal thuis zonder prijs te vliegen.

Dan gaan we weer naar de jonge duiven. Hier vlogen we vanaf Weert. Deze vlucht ging voor de programmaduiven weer heel behoorlijk we behaalden met de 407 van Toon Roes een nette 5e plek in de vereniging. De 407 was aangekocht op de Classic verkoop van kring 1. Deze Schenker-Kopercompetitie kende een geweldige prijzenpot en deze duif pakte op de Classicuitslag ook een keurige 3e plek. In totaal wisten we er in Noord 13 van de 17 gezette programmaduiven in de prijzen te draaien.

Dat resulteerde wel in een paar mooie lijstjes. Zo werden we 1e hokprestatie CCNOO en 2e uitblinker in heel Noord Afdeling 9. Dat blijven leuke lijstjes. Op dit moment hebben we er 23 ingekorfd voor de laatste Marathonvlucht vanaf Bergerac. Hopelijk een mooie vlucht Zaterdag! Allemaal veel succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *