Week 30 (einde Marathonseizoen…)

Deze week hadden we 23 duiven ingekorfd voor de afsluitende Marathonklassieker Bergerac. Deze laatste marathonvlucht kent over het algemeen een grote deelname in deze regio. Bij ons in het Nationaal inkorfcentrum alleen al waren 328 duiven ingekorfd. Het was nog al mistig in de vroege ochtend dus waarschijnlijk werden de duiven hierdoor iets vertraagd op een enkeling na Harold Zwiers pakte al om 09.32 een 1e in onze afdeling! Om 10.05 wist Robin Bakhuis plaats 2 te behalen om 10.05. Dit deed hij met de nestmaat van de 1e nationaal Cahors uit zijn superkoppel “De Wiersma x Dochter Mr. Gijs” Henk Boertje had op plek 3 de 1e in ons inkorfcentrum. Zelf behaalden we plaats 5 en 6 in het NIC en plek 43 en 44 in de afdeling. met de 20-965 en de 20-862 die tegelijk arriveerden. Speciaal willen we de prestatie van Raymond Niks en Dochter nog even noemen maar liefst 20 van de 27 gezette duiven vlogen zich in de prijzen! Bij ons deden dat er 10 van de 23.

Dan is na het seizoen altijd het moment om de balans op te maken. In de club waren we kampioen Marathon en hadden we de 1e en de 2e kampioenduif. Barcelonaduivin 1e en de Champ 45 werd 2e. In het Nationaal inkorfcentrum werden we 4e onaangewezen en 2e aangewezen.In de afdeling vlogen we dit jaar een 4e op Limoges, 164e Libourne (St. Vincent), 597e op Ruffec, 10e op Cahors, 45 op Agen en een 41e op Bergerac. Op Ruffec na zijn we best tevreden. Ruffec met deze wind was gewoon voor onze duiven te snel.

Verder hadden we ook nog jonge duiven mee. bij de fonduiven kwamen er 21 van de 21 gezette duiven naar huis en beginnen we met plek 62 en met de programma duiven hadden we er 14/15 in de klok zitten en beginnen we met plaats 4, 6 en 7. de Classic 011 van Familie Bruinenberg was voorop gevolgd door de 607 ( K. & K. Meijers X Douwe Ferwerda) en de derde duif van de 619 (Uit de Heerkesduivin) Het was een aparte vlucht waar bij ons gelukkig de meesten weer thuis zijn.

Ook nog deelgenomen aan het Attractieconcours Helmstedt. In gekorft in Vroomshoop. Vooraf weinig verwachtigen. We hebben er niet voor afgericht en eigenlijk deelgenomen om het meedoen. De 989 wist zich nog net op de uitslag te klasseren en won daarmee nog een zak duivenvoer. Organisatie bedankt! Een beetje lang verhaal maar goed. Allemaal prettig weekend verder en succes de komende weken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *