Week 33 (het is niet altijd feest…)

Deze week stonden er weer twee vluchten op het programma, namelijk eerste jonge duivenvlucht met 2 nachten mand. Dit word door veel liefhebbers in deze regio als zeer wenselijk ervaren. Dit omdat de jonge duiven dan voor het eerst eten krijgen in de wagens. Zelf vind ik dit ook wel wenselijk, iedere ervaring is er weer een. Tot deze week stonden we nog 3e in de vereniging met het jonge duivenspel, deze week de duiven nog even laten checken en ze zagen er ook prima uit. Het vertrouwen was er dan ook. Helaas kwam de verwachting niet uit en behaalden we slechts een 24e plek en ook veel te weinig duiven in de prijzen. Waar het aanligt? Geen idee dat is ook duiven. Echter vol goede moed naar volgende week. Dan staat Morlincourt op het programma. Onze 1e duif was onze 2e getekende, Een duif die we als ei gehaald hebben bij Henri van de Berg in IJsselmuiden. Deze 190 hebben we al vaker gedraaid en lijkt een aardig duifje te worden. Op vrijdag hadden we onze 2e groep jonge duiven ingekorfd voor een vlucht vanaf Beek en Donk Deze ploeg bestaat uit onze 2e en 3e ronde en enkele herintreders. aangezien het percentage fonduiven onder deze groep wel 95% is waren de verwachtingen dan ook niet zo hoog gespannen. Hier behaalden we plek 55 met de 168. Dit kleinkind van de Olympic 022 is ook een herintreder en dus ook van fondorigine

Wat wel mooi was deze week zijn de foto’s ie Martin Kwakernaat voor ons gemaakt heeft. Na vorige week de nachtvlieger “Lotte 2” en “Champ 45” bij Martin op de gevoelige plaat vast gelegd zijn kwam hij deze week met de resultaten. We zijn er weer erg blij mee.

Voor nu een prettige zondag en tot volgende week. Allemaal veel succes de komende weken en een ieder die vroeg zat, een 1e won proficiat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *