Week 40 (stille seizoen)

Onze weekstukjes zullen in deze periode met iets minder regelmaat verschijnen. De voornaamste reden is dat er simpelweg veel minder te melden is. De vluchten zijn afgelopen en de duiven ruien volop. Anders dan vorig winter zullen dit jaar hoogstwaarschijnlijk wel de nodige duivenbijeenkomsten plaats gaan vinden. De 1e zijn dan ook al weer gepland. De Voorjaarsbeurs komt met een speciale najaarseditie. Men gokt er op dat er wel veel behoefte is aan het samenzijn van de liefhebbers. Ik denk dat ze daar ook wel gelijk in hebben.

Zelf zijn we allebei op een korte vakantie geweest. Pa naar Duitsland en ik zelf met vele duivenvrienden uit de buurt naar de Golden Algarve Race in Portugal. Wat een geweldige ervaring. We hoorden daar in Monto Gordo haast alleen maar Nederlands spreken zoveel landgenoten waren op dit evenement afgekomen. Het resultaat van Team Twente was helaas niet goed genoeg. Er zullen dan binnenkort ook wel weer tactische besprekingen plaats gaan vinden.

Ook de vergaderingen zullen dit jaar weer fysiek gaan plaats vinden zoals het lijkt en hoewel het digitaal vergaderen ook voordelen had is het elkaar in de ogen kunnen kijken zeker zo belangrijk. en het voeren van juiste discussies gaat nu eenmaal beter als in real life gesproken word. Ook de tentoonstelling mogen weer opgestart worden. Alles lijkt er op dat we het normale leven weer kunnen oppakken. Dit zal voor de verenigingen ook nodig zijn omdat de verenigingen het afgelopen anderhalf jaar ook wel ingeteerd hebben.

Tot slot nog een leuke anekdote. We hadden nog 3 duiven gespeeld op te Taartvluchten in Vriezenveen. d.w.z. de 1e 2e keer, en de 2e vlucht was wat lastig en er kwamen er 2 van terug. dat is dus nu 14 dagen geleden. We hadden vrijdag nog wat laten los en toen we deze binnen hadden kwam er even later nog een.. apart dacht Pa. Wat bleek de laatste van de taattvlucht kwam ook ineens terug. blijven bijzondere beestjes…

Team Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *